Clicky

 
Transport Online - 14 jaar gevangenisstraf voor douanier werkzaam in haven Rotterdam

14 jaar gevangenisstraf voor douanier werkzaam in haven Rotterdam

14 jaar gevangenisstraf voor douanier werkzaam in haven Rotterdam
18-05-2020 17:27 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HAAG - Een corrupt gebleken douanier uit de Rotterdamse haven is in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist. Twee andere mannen, een Rotterdammer en een Schiedammer, zijn veroordeeld tot tien jaar en vier jaar gevangenisstraf. Deze straffen zijn gelijk aan de straffen die de Rotterdamse rechtbank heeft opgelegd.

De douanier kon in zijn functie zelfstandig beslissen welke containers wel en welke niet zouden kunnen worden gecontroleerd op drugs. Hij liet containers met verdovende middelen zonder douanecontrole door. De medeverdachten konden die containers ongehinderd oppikken en naar een plaats vervoeren waar de drugs werden uitgeladen. Dit is in een lange periode vaak gebeurd. De douanier is hiervoor vorstelijk beloond door criminelen. De douanier heeft ook grote geldbedragen witgewassen. Hij heeft zich enkel laten leiden door het grote geld. Het vertrouwen dat burgers en de overheid moeten kunnen stellen in de onkreukbaarheid van ambtenaren is ernstig geschaad.

De Rotterdammer heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan omkoping van de douanier, de invoer van grote partijen cocaïne, de voorbereiding van de invoer van cocaïne en witwassen van grote geldbedragen. Het gerechtshof heeft dezelfde feiten bewezen geacht als de rechtbank.

De Schiedammer heeft zich schuldig gemaakt aan de omkoping van de douanier om de invoer van grote hoeveelheden cocaïne mogelijk te maken. Hij blijft vrijgesproken van dezelfde andere aan hem ten laste gelegde feiten als bij de rechtbank.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats