Clicky

 
Transport Online - Coronacijfers in België steeds gunstiger

Coronacijfers in België steeds gunstiger

Coronacijfers in België steeds gunstiger
18-05-2020 11:41 | Coronavirus | auteur ANP

BRUSSEL - In België blijft het aantal nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen, het aantal nieuwe besmettingen en overlijdens door Covid-19 verminderen. Epidemioloog Yves Van Laethem sprak op de dagelijkse persconferentie van het crisiscentrum van "zeer gunstige cijfers".

De afgelopen 24 uur werden 43 nieuwe patiënten opgenomen, waarmee er in totaal 1614 in een ziekenhuis liggen. Het aantal daalt dagelijks met zo’n 4 procent. Op de intensivecareafdelingen liggen 342 mensen, drie minder dan een etmaal eerder.

Het aantal sterfgevallen steeg met 28 tot 9080. Hierbij is op dagelijkse basis sprake van een afname van 8 procent, zei viroloog Steven Van Gucht. Ook bij het aantal nieuw vastgestelde besmettingen zet de dalende trend door. De afgelopen 24 uur werden er 279 geregistreerd, wat het totaal brengt op 55.559. Hier is sprake van een dagelijkse daling van 7 procent.

Contactberoepen

In België mogen kappers, pedicures, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen sinds maandag weer klanten ontvangen. Markten zijn ook weer toegestaan, met maximaal vijftig kraampjes en mondkapjes voor het personeel. Musea en dierentuinen mogen onder onder voorwaarden ook weer open.

Ook voor sporten, huwelijken en begrafenissen zijn de maatregelen versoepeld. Verder is een deel van de scholen weer aan de slag gegaan. Zij konden vrijdag al proefdraaien. Cafés en restaurants hebben mogelijk uitzicht op heropening vanaf 8 juni.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions