Transport Online - 46-jarige Leeuwarder terug de cel in na contact met Hells Angels

46-jarige Leeuwarder terug de cel in na contact met Hells Angels

46-jarige Leeuwarder terug de cel in na contact met Hells Angels
18-05-2020 10:47 | Misdaad | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Een 46-jarige man uit Leeuwarden moet voor zestig dagen terug de cel in wegens het overtreden van het contactverbod met de Hells Angels. Dit heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaald.

De man was na een jarenlange gevangenisstraf in april 2019 voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Eén van die voorwaarden was dat hij onder meer niet in contact zou staan met leden van de Hells Angels. Ook mocht hij niet meer op de terreinen en in de clubhuizen komen van de motorclub.

Geen bewijs overtreden locatieverbod

De rechtbank oordeelt dat niet is gebleken dat hij daadwerkelijk binnen is geweest of zich heeft bevonden op het terrein dat bij het clubhuis hoort. Daarmee staat niet vast dat hij het locatieverbod heeft overtreden.

Wel bewijs overtreden contactverbod

De rechtbank oordeelt wel dat veroordeelde regelmatig contact heeft gehad met leden van de Heils Angels, waarmee hij het contactverbod in de periode van oktober 2019 tot en met 1 februari 2020 meermalen heeft overtreden

De rechtbank heeft bepaald dat de man alsnog 60 dagen van zijn voorlopige invrijheidstelling uit moet zitten.

Uit een recent onderzoek van de politie en het OM in Noord-Nederland naar internationale drugshandel – waarbij enkele verdachten lid zijn van de Hells Angels Harlingen en de Red Devils in Leeuwarden – bleek dat de man die voorwaarden schond. Daarom werd de Leeuwarder op 15 april aangehouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen