Transport Online - Meer treinen in Verenigd Koninkrijk na versoepeling lockdown

Meer treinen in Verenigd Koninkrijk na versoepeling lockdown

Meer treinen in Verenigd Koninkrijk na versoepeling lockdown
18-05-2020 09:03 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Op het Britse spoor rijden maandag weer meer treinen. De dienstregeling was de afgelopen weken aangepast en zit nog steeds niet op het niveau van voor de coronacrisis. Er wordt gevreesd voor drukte op stations en in wagons nu meer mensen weer buitenshuis gaan werken.

De overheid roept mensen op alleen het openbaar vervoer te nemen als het niet anders kan. Toch leidde de versoepeling van de lockdown vorige week in Londen al tot volle bussen en metrowagons. Netbeheerder Network Rail waarschuwt dat de capaciteit van het treinverkeer vanwege de noodmaatregelen maar op ongeveer 10 tot 13 procent van het gebruikelijke niveau zit.

Britse media berichten dat tal van maatregelen worden genomen om het treinreizen zo veilig mogelijk te maken. Zo verbieden sommige vervoersbedrijven het gebruik van bepaalde zitplaatsen. Zo moet worden gegarandeerd dat treinreizigers voldoende afstand houden. Op sommige stations worden beveiligers ingezet die zijn gespecialiseerd in de omgang met groepen mensen.

Er wordt ook gekeken naar ingrijpendere maatregelen. Zo mogen mensen in de toekomst mogelijk niet zomaar meer naar een treinstation komen. Ze zouden zich dan eerst moeten aanmelden om te zorgen dat er voldoende plek is. Ook zal mogelijk worden besloten om reizigers te weren als bepaalde treinen of perrons te vol zijn.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions