Transport Online - Veronica blikt terug op 60-jarig bestaan

Veronica blikt terug op 60-jarig bestaan

Veronica blikt terug op 60-jarig bestaan
17-05-2020 10:04 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Het is zondag precies zestig jaar geleden dat de eerste uitzending van Radio Veronica te horen was. De zender viert dat met onder meer de verkiezing van het meest legendarische programma uit de geschiedenis van Veronica. Luisteraars konden stemmen op shows als Countdown Café, Curry & van Inkel, Evers in het Wild en Jensen in de Ochtend. De top 10 wordt zondag bekendgemaakt.

Ook brengt zanger Tim Akkerman een speciale ode aan alle Veronica's in Nederland. Zestig vrouwen met deze naam maken het optreden via een live-verbinding mee. Op maandag keert de Roepie Roepie vogel weer even terug op de radio en de rest van de week volgen spelletjes als Raad Waar Die Staat, De Stemband en De Snipperhit.

Op vrijdag 22 mei is de Veronica Top 60, samengesteld door "de huidige en oude helden" van de zender. De presentatie van de lijst is in handen van Dennis Ruyer en Tim Klijn, die gezelschap krijgen van voormalige Veronica-dj's Wessel van Diepen, Rob Stenders en Edwin Evers.

Veronica begon in 1960 als Radio Veronica, en opereerde als zeezender vanaf de Noordzee. Radio Veronica moest in 1974 stoppen met uitzendingen vanaf het schip, maar keerde later terug in Hilversum op de wal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions