Transport Online - Griekenland heropent honderden stranden

Griekenland heropent honderden stranden

Griekenland heropent honderden stranden
16-05-2020 15:02 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

ATHENE - Veel Grieken hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheid weer naar het strand te gaan. De strandbezoekers moeten vanwege coronacrisis wel rekening houden met nieuwe regels, die onder meer gaan over het neerzetten van parasols.

In het Zuid-Europese land zijn meer dan vijfhonderd stranden vrijgegeven, tot opluchting van veel inwoners. "Dit is het beste voor ons ouderen. Een beetje ontspannen nadat we binnen moesten blijven", zei een zeventiger die ten zuiden van Athene plaatsnam onder een parasol.

De Griekse autoriteiten willen wel voorkomen dat het coronavirus op overvolle stranden om zich heen kan grijpen. Er mogen zich niet meer dan veertig mensen per 1000 vierkante meter bevinden. Ook moeten parasols minstens 4 meter uit elkaar staan.

Drone

Op een van de stranden zoefde een drone over de strandbezoekers. Zij werden via de luidsprekers op het onbemande vliegtuigje gesommeerd om voldoende afstand te houden.

Griekenland heeft tijdens de coronacrisis veel minder doden en besmettingen gemeld dan sommige andere Europese landen. Bij ruim 2800 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben en 160 patiënten zijn overleden. De economie, die erg afhankelijk is van toerisme, wordt wel zwaar getroffen door de crisis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions