Transport Online - Personeel voetbalclub Sparta unaniem achter sociaal akkoord

Personeel voetbalclub Sparta unaniem achter sociaal akkoord

Personeel voetbalclub Sparta unaniem achter sociaal akkoord
15-05-2020 11:55 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Al het personeel van Sparta Rotterdam schaart zich achter het sociaal akkoord dat de vakbonden in de voetballerij vorige week bereikten. Volgens Sparta hebben de spelers, trainers, directieleden, het kantoorpersoneel en de medewerkers van de jeugdopleiding unaniem ingestemd met de uitvoering van het sociaal akkoord, die onder meer bestaat uit salarisverlaging. Al het personeel heeft een indicatie gekregen van de financiële consequenties.

"De instemming van al het personeel is een belangrijke stap in deze periode waarin ook de steun van onze fans en sponsoren nodig zijn om Sparta door deze, voor alle voetbalclubs, moeilijke periode heen te loodsen", schrijft Sparta op de website. Eerder bereikten onder meer Ajax, FC Groningen en Heracles Almelo al een akkoord met spelers, trainers en directieleden over een collectief loonoffer.

De werkgevers- en werknemersorganisaties uit de voetbalwereld kwamen vorige week tot een pakket aan noodmaatregelen, dat bestaat uit collectieve aanbevelingen en bindende afspraken, onder meer over de salarissen. Naar schatting wordt hiermee op jaarbasis zo'n 35 miljoen euro uitgespaard, bedoeld om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de clubs iets te verlichten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions