Transport Online - Velsertunnel twee nachten dicht vanwege onderhoud

Velsertunnel twee nachten dicht vanwege onderhoud

Velsertunnel twee nachten dicht vanwege onderhoud
15-05-2020 11:03 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - De Velsertunnel in de snelweg A22 is van maandag 18 mei tot dinsdag 19 mei en van dinsdag 19 mei tot woensdag 20 mei 2020 in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De afsluitingen vinden plaats van 20.00 tot 05.00 uur.

Weggebruikers van de snelweg A22 dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ruim 10 minuten. Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen Velsertunnel

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Omleidingen onderhoud Velsertunnel

Tijdens het onderhoud aan de Velsertunnel gelden de volgende omleidingen:

  • Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (snelweg A9) naar de Wijkertunnel. De extra reistijd bedraagt circa 5 minuten.
  • Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. de extra reistijd bedraagt ruim 10 minuten.

Advies aan weggebruikers

Werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions