Clicky


Sainz in 2021 naar Ferrari, Ricciardo naar McLaren

Sainz in 2021 naar Ferrari, Ricciardo naar McLaren
14-05-2020 12:27 | Sport | auteur ANP

MARANELLO - De aankondiging dat Sebastian Vettel na dit jaar vertrekt bij Ferrari, heeft tot een stoelendans in de Formule 1 geleid. De Spaanse coureur Carlos Sainz gaat de viervoudig wereldkampioen vanaf 2021 vervangen bij Ferrari. De Australiër Daniel Ricciardo neemt de plek van Sainz bij McLaren over.

Ferrari maakte dinsdag bekend dat Vettel na dit seizoen vertrekt. Het contract van de 32-jarige Duitser loopt af en wordt niet verlengd. Als vervanger kwam de Italiaanse renstal uit bij Sainz, die bij McLaren ook over een aflopend contract beschikt. Ferrari legde Sainz vast voor 2021 en 2022. Hij vormt dan het rijdersduo met de 22-jarige Charles Leclerc uit Monaco, die eind vorig jaar al zijn contract bij Ferrari verlengde tot en met 2024.

"Met al vijf jaar ervaring in de Formule 1 op zak, heeft Carlos aangetoond zeer getalenteerd te zijn", zegt teambaas Mattia Binotto van Ferrari. "Hij heeft alles in huis om perfect in onze familie te passen." De 25-jarige Spanjaard, zoon van rallylegende Carlos Sainz senior, eindigde vorig jaar als zesde in het WK. Sainz reed eerder voor Toro Rosso en Renault.

Langetermijnplan

Ricciardo komt na dit jaar over van Renault. Ook de 30-jarige Australiër heeft bij het Franse team een contract dat aan het einde van dit jaar afloopt. De voormalige teamgenoot van Max Verstappen won in dienst van Red Bull zeven grands prix en eindigde twee keer als derde in het WK. Ricciardo ondertekende bij McLaren een meerjarig contract. De Australiër wordt vanaf 2021 teamgenoot van de Brit Lando Norris, die er samen met Sainz afgelopen seizoen voor zorgde dat McLaren na een paar moeizame jaren als vierde eindigde in het WK voor constructeurs.

"Met het vastleggen van Daniel zetten we weer een stap vooruit in ons langetermijnplan", zegt teambaas Zak Brown. "Dit is goed nieuws voor ons team, onze partners en natuurlijk onze fans."