Clicky

 
Transport Online - Topman Wereldhandelsorganisatie kondigt vertrek aan

Topman Wereldhandelsorganisatie kondigt vertrek aan

Topman Wereldhandelsorganisatie kondigt vertrek aan
14-05-2020 19:18 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

GENÈVE - [update] Topman Roberto Azevedo van de Werelhandelsorganisatie (WTO) treedt eind augustus terug, nog voordat zijn termijn in 2021 afloopt. De 62-jarige Braziliaan is sinds september 2013 directeur-generaal van de WTO. Zijn tweede termijn van vier jaar begon in september 2017.

Volgens Azevedo speelt de coronacrisis een rol bij zijn besluit. "We doen nu niets - geen onderhandelingen, alles zit vast. Er gebeurt niets op het gebied van regulier werk", liet hij weten in een interview. "Het is het beste voor mij, mijn familie en de organisatie", zei hij, eraan toevoegend dat zijn besluit niet is ingegeven door andere politieke ambities of gezondheidsredenen.

Het vertrek van Azevedo komt op een moeilijk moment voor de in Genève gevestigde handelsorganisatie, die al voordat de coronapandemie de wereldwijde handel verstoorde met problemen worstelde. Zo lag de behandeling van internationale geschillen sinds december stil omdat president Trump weigerde nieuwe leden te benoemen voor de geschilleninstantie. Wie Azevedo's opvolger wordt is nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden