Transport Online - Transuniverse investeert in uitzonderlijk type trailer voor Nitto Belgium

Transuniverse investeert in uitzonderlijk type trailer voor Nitto Belgium

Transuniverse investeert in uitzonderlijk type trailer voor Nitto Belgium
14-05-2020 10:22 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WONDELGEM - Transuniverse Forwarding uit Wondelgem (Gent) zet sinds kort een heel speciaal type trailer in voor Nitto Belgium. Het is een temperatuurgecontroleerde kastoplegger waarvan de zijwanden volledig opengaan om lange en zeer kwetsbare rollen film lateraal te laden en te lossen. De films worden van Spanje vervoerd naar de fabriek van Nitto in Genk. Daar worden ze verwerkt tot ‘Coated Glass Protection’ folie.

De rollen film die Nitto in Spanje bestelt zijn zeer kwetsbaar. Daarom worden ze vervoerd in kratten van 3,6 meter breed en 3,5 ton zwaar. Ze kunnen niet langs de achterdeur van de oplegger geladen en gelost worden. Het moet lateraal gebeuren. De film is ook temperatuurgevoelig en dus mag ze niet in een huifoplegger vervoerd worden, maar in een zogenaamde ‘geconditioneerde’ kastoplegger, waarin de temperatuur tussen 10° en 25°C gehouden wordt. Zo’n gesloten oplegger heeft geen zijwanden die opengaan.

Transuniverse, een van de huistransporteurs van Nitto Belgium, moest een oplossing vinden om aan deze twee eisen te kunnen voldoen. Die vond ze bij het Finse Ekeri, een van de enige trailerbouwers in Europa die gespecialiseerd is in kastopleggers met zijlingse opening.

Duurzame transportoplossing

In de trailer worden drie kratten aan elke kant geladen, wat neerkomt op zo’n 20 ton. Het voertuig vertrekt elke donderdag vanuit Spanje richting Genk. Op maandag wordt het in de fabriek in Genk gelost en nog dezelfde dag geladen met conventionele groepagezendingen van Nitto Belgium met bestemming Spanje. “Zo kunnen we dus ‘round trips’ organiseren en zorgen we voor een perfect duurzame transportoplossing”, zegt Frederik Boon, operational project manager bij Transuniverse Forwarding.

Beschermende folie van 3,3 meter breed

Coated Glass Protection folie is een van de sterproducten van de Japanse producent van industriële kleefbanden en dichtingsmaterialen. Deze film dient om architecturaal glas te beschermen tijdens de productie. In moderne gebouwen en wolkenkrabbers wordt steeds vaker ‘solar control’ glas gebruikt, dat een reeks gevoelige nanocoatings krijgt om het superisolerend te maken. Die coatings zijn echter zo kwetsbaar, dat ze met een CGP-folie worden beschermd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions