Clicky


Opvallende autotransporter van de weg gehaald

Opvallende autotransporter van de weg gehaald [+foto]
14-05-2020 09:53 | Buitenland | auteur Redactie

BAD HERSFELD - Dinsdagmiddag 12 mei zag de politie op de Duitse A4 bij Bad Hersfeld een opvallende autotransporter rijden. Naast twee auto's vervoerde deze ook een complete steiger met een totaalgewicht van zo'n acht ton. De steigerdelen werden op de oprijplaten vervoerd en werden niet goed gezekerd. Delen van de lading waren zelfs al verschoven tijdens het rijden, meldt de politie donderdag.

De politie besloot de autotransporter onmiddelijk van de weg te halen voor een nadeer inspectie. Tijdens deze inspectie bleek dit een juiste beslissing omdat niet alleen de ladingzekering en lastverdeling niet in orde waren maar ook de technische staat van het voertuig niet in orde bleek te zijn. De 42-jarige Oost-Europese chauffeur mocht daarom niet meer verder rijden.

Een ter plaatse gekomen technisch deskundige bevestigde de bevindingen van de agenten. De autotransporter had aanzienlijke gebreken. Zo waren er meerdere scheuren en zwakke plekken door roest en verkeerden de remmen in slechte staat. 

De autotransporter moest grotendeels worden gelost om naar de dichtsbijzijnde werkplaats te kunnen rijden.

Er werd een procedure opgestart tegen de vrachtwagenchauffeur voor het besturen van een vrachtwagen met aanzienlijke technische gebreken en onvoldoende ladingzekering. De vervoerder, die verantwoordelijk is voor het vervoer van de steiger op de ongeschikte autotransporter en ook voor de technische mankementen, kan in het kader van een verbeurdverklaringsprocedure op grond van de wet bestuursdelicten een boetebedrag van die in vier cijfers loopt verwachten. Daarnaast zal de vervoerder de kosten voor de taxateur, de technische reparatie, het herladen en de kosten voor het vervangende voertuig moeten vergoeden.