Clicky

 
Transport Online - Actie Greenpeace op landingsbaan Schiphol

Actie Greenpeace op landingsbaan Schiphol

Actie Greenpeace op landingsbaan Schiphol
14-05-2020 08:49 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Actievoerders van Greenpeace hebben donderdagochtend korte tijd actie gevoerd op Schiphol. Het negental fietste op een landingsbaan tussen vliegtuigen die daar stonden geparkeerd en toonden een spandoek met de tekst Geen poen zonder groen. De marechaussee heeft de actievoerders aangehouden en meegenomen. De actie begon rond 07:00 uur. Nog geen uur later reed er een bus voor om de actievoerders af te voeren.

Met de actie op de Aalsmeerbaan wil de milieugroepering het kabinet oproepen voorwaarden te stellen aan de financiële steun voor de door de coronacrisis getroffen luchtvaartsector. Geef vooral geen blanco cheque aan grote vervuilers anders gaan we naar de volgende crisis, stelt een woordvoerder.

Het is de organisatie niet alleen te doen om steun aan luchtvaartmaatschappijen, ook bij steun aan andere bedrijven en sectoren gaat het mis, vindt Joris Thijssen, directeur Greenpeace. "Zoals de sierteelt die jaarlijks tonnen aan gif uitstrooit over het land met desastreuze gevolgen voor onder andere bijen en vlinders. Ook deze sector is met miljoenen gesteund, zonder dat zij hun leven moet beteren. Op deze manier kunnen we niet met elkaar doorgaan. Geld dat geïnvesteerd wordt in grote vervuilers zonder klimaatvoorwaarden is weggegooid geld", aldus Thijssen.

Greenpeace heeft bij deze actie rekening gehouden met de maatregelen die gelden vanwege het coronavirus. Aan het protest op de Aalsmeerbaan deden niet meer mensen mee dan nodig was om de actie te laten slagen. En de actievoerders droegen mondkapjes, meldt Greenpeace.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,820

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats