Transport Online - VS krijgen corona-vaccin van Sanofi na ontwikkeling het eerst

VS krijgen corona-vaccin van Sanofi na ontwikkeling het eerst

VS krijgen corona-vaccin van Sanofi na ontwikkeling het eerst
13-05-2020 19:56 | Coronavirus | auteur ANP

PARIJS - Amerikanen zullen als eersten ter wereld het vaccin tegen het coronavirus van de Franse farmaceut Sanofi in handen krijgen wanneer het succesvol is ontwikkeld. Dat heeft CEO van Sanofi Paul Hudson gezegd in een interview met Bloomberg. De Verenigde Staten krijgen voorrang op het medicijn, omdat het land als eerste het vaccin-onderzoek van Sanofi financierde.

"De overheid van de VS heeft het recht op een grootste eerste bestelling, omdat zij risico heeft genomen met haar investering", zei Hudson. De Verenigde Staten zeiden in februari, toen ze een samenwerkingsverband aangingen met de farmaceut, dat zij "verwachten de eerste ladingen te krijgen, omdat wij hebben geholpen bij de productie".

Hudson waarschuwde dat Europa achterop dreigt te raken als het niet meer moeite doet om bescherming te vinden tegen het coronavirus. Ook China spant zich sterk in om een vaccin te bemachtigen, zei Hudson. "Die twee grote economieën worden als eerst gevaccineerd. Daarom vind ik het belangrijk om aan te kaarten dat Europa niet achterop moet raken."

Sanofi is een van de grotere spelers onder de tientallen farmaceutische bedrijven die op zoek zijn naar een corona-vaccin. Branchegenoten als Johnson & Johnson en Inovio Pharmaceuticals zijn eveneens in de race.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions