Clicky


Transavia blijft voorlopig vouchers uitdelen

Transavia blijft voorlopig vouchers uitdelen
13-05-2020 16:29 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij Transavia verandert voorlopig niets aan het vergoedingsbeleid voor geannuleerde reizen. De dochtermaatschappij van Air France-KLM blijft gedupeerde reizigers vouchers verstrekken, laat een woordvoerster weten.

De Europese Commissie oordeelde woensdag dat luchtvaartmaatschappijen ondanks de coronacrisis reizigers terug moeten betalen als zij geen genoegen nemen met vouchers. Vliegmaatschappijen kunnen door de pandemie sinds medio maart amper nog vluchten uitvoeren, waardoor ze juist nu krap bij kas zitten.

"We zijn teleurgesteld dat door de Europese Commissie niet wordt gekeken naar het brede perspectief. We zijn door de situatie gedwongen om af te wijken", aldus de zegsvrouw. Ze voegt eraan toe dat ontvangers van een 'coronavoucher' na een jaar alsnog hun geld terug kunnen vragen.

Met het 'brede perspectief' doelt Transavia ook op de belangen van reizigers. Die zijn volgens de budgetmaatschappij niet geholpen met een golf aan faillissementen in de reissector zodra de vraag naar vakanties weer aantrekt.