Clicky


XPO Logistics wint Shiseido contract voor omnichannel logistics in het Verenigd Koninkrijk

XPO Logistics wint Shiseido contract voor omnichannel logistics in het Verenigd Koninkrijk
13-05-2020 13:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NORTHAMPTON - XPO Logistics, een toonaangevende wereldwijde leverancier van transport- en logistieke oplossingen, is door Shiseido Company, Limited geselecteerd om omnichannel-logistieke diensten te leveren in het hele Verenigd Koninkrijk. Shiseido, gevestigd in Japan, is een wereldwijde leider in de schoonheids- en persoonlijke verzorgingssector, met een 148-jarige geschiedenis is het mengen van Oost en West in zijn unieke productlijnen.

Het contract van Shiseido met XPO omvat de business-to-business aanvulling van Laura Mercier, SHISEIDO, Lutens, Dolce&Gabbana Beauty, Narciso Rodriguez, Issey Miyake, Elie Saab en Clé de Peau Beauté, en de e-commerce uitvoering van bestellingen voor de merken NARS, Shiseido en bareMinerals.

XPO zal de logistiek van Shiseido beheren in een 80.000 vierkante meter groot distributiecentrum in Derby, Verenigd Koninkrijk, met plannen om uit te breiden naar 100.000 vierkante meter in de loop van de samenwerking. Shiseido zal profiteren van XPO's digitale warehouse management mogelijkheden, waaronder een snelle opstart, versnelde doorvoer van e-commerce orders en op data gebaseerde kwaliteitscontrole.

XPO's Derby distributiecentrum is een milieubewuste faciliteit die aansluit bij Shiseido's sterke betrokkenheid bij duurzaamheid. De site is uitgerust met sensorgestuurde LED-verlichting en maakt gebruik van gescheiden recyclingstromen voor plastic, karton, kantoorpapier en drankverpakkingen. Andere milieuvriendelijke mogelijkheden zijn regenwateropvang, zonnepanelen voor warm water, een oplaadpunt voor elektrische voertuigen en bijenkorven die het omringende ecosysteem helpen onderhouden.

Gonta Kashio, UK chief operating officer bij Shiseido EMEA, zei: "Na een grondig aanbestedingsproces zijn we blij dat we XPO Logistics hebben aangesteld als onze strategische orderfulfillment partner. XPO heeft een uitstekende flexibiliteit en een sterke teaminspanning laten zien, ondanks de huidige uitdagingen. We kijken ernaar uit om de innovatie en het hoge serviceniveau te ervaren die de sterke reputatie van XPO in het Verenigd Koninkrijk hebben opgebouwd. We hebben er het volste vertrouwen in dat XPO onze operatie op tijd live zal laten gaan, met inachtneming van de huidige gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen van de overheid."

Gavin Williams, managing director, supply chain - UK en Ierland, XPO Logistics, zei: "We zijn verheugd om Shiseido en hun prestigieuze portfolio van merken te verwelkomen. Dit partnerschap onderstreept onze e-commerce-expertise in de cosmeticasector. Onze oplossingen voor Shiseido zijn op maat gemaakt om hun kanaalstrategie te ondersteunen en de klantervaring voortdurend te verbeteren."