Transport Online - Klanten Ikea gewond door bijtende vloeistof in fles handgel

Klanten Ikea gewond door bijtende vloeistof in fles handgel

Klanten Ikea gewond door bijtende vloeistof in fles handgel
13-05-2020 11:28 | Binnenland | auteur ANP

HAARLEM - Vijf klanten en drie medewerkers van de Ikea in Haarlem zijn afgelopen zaterdag gewond geraakt toen ze hun handen dachten te ontsmetten met een fles desinfecterende handgel die bij de ingang stond. In de fles zat per ongeluk riool- en gootsteenontstopper. Wegens de situatie moesten politie, brandweer en ambulance ter plekke gaan.

De bijtende stof was per ongeluk in de fles beland doordat deze verkeerd was bijgevuld door een schoonmaakster, zegt een woordvoerster van Ikea. "Die voelt zich superschuldig. We begrijpen dat collega's en klanten geschrokken zijn. Wij vinden een veilige winkelomgeving heel erg belangrijk. We betreuren dan ook dat dit incident gebeurd is."

Volgens letselschadebureau JBL&G heeft de chemische stof eerstegraads brandwonden, open wonden en dikke handen veroorzaakt bij twee slachtoffers die het bureau vertegenwoordigt. De twee, een man en vrouw uit Noord-Holland, kunnen hierdoor voorlopig niet werken. JBL&G roept andere slachtoffers op zich bij het bureau te melden. Hoeveel schadevergoeding geëist wordt, is nog niet bekend.

Ikea zegt in contact te staan met alle mensen die het spul op hun handen hebben gekregen. De klachten variëren per persoon, aldus de woordvoerster. Het concern zegt claims van klanten in behandeling te nemen en op de juiste manier af te handelen. Ikea heeft al excuses gemaakt aan de slachtoffers. Het concern heeft geen contact met JBL&G.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen