Transport Online - Dolfijn Zafar dood gevonden op strand Wijk aan Zee

Dolfijn Zafar dood gevonden op strand Wijk aan Zee

Dolfijn Zafar dood gevonden op strand Wijk aan Zee
13-05-2020 10:25 | Binnenland | auteur ANP

WIJK AAN ZEE - Dolfijn Zafar is dood aangetroffen op het strand van Wijk aan Zee. Dat meldt SOS Dolfijn. Het stoffelijk overschot van het zeezoogdier is overgebracht naar de Universiteit Utrecht voor onderzoek naar de doodsoorzaak.

SOS Dolfijn kreeg dinsdagavond een melding over een aangespoelde dode dolfijn op het strand van Wijk aan Zee. Uit beeldmateriaal bleek dat het om Zafar ging. Hoe het dier is overleden, is nog onbekend. "Opvallend is wel dat het staartblad mist", aldus SOS Dolfijn. De oorzaak van deze amputatie is echter ook nog onbekend.

De dolfijn was begin deze maand in de haven van Amsterdam terechtgekomen. Het dier was meegekomen met een zeilend vrachtschip vanuit Frankrijk. De tuimelaar stond erom bekend af en toe contact te zoeken met schepen.

Zafar zwom drie dagen naast het vrachtschip uit Frankrijk en ging mee, door de sluizen, naar Amsterdam. Er werd een hulpoperatie op touw gezet, waarbij de dolfijn vanuit de haven van Amsterdam naar buiten de sluizen werd geloodst. De tuimelaar zwom daarna rond in de buurt van de haven van IJmuiden, waarna het dier ongeveer een week geleden weer echt terug de zee in ging. Het zwom toen mee met een vissersschip dat ter hoogte van Egmond voer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions