Transport Online - Defensie zoekt naar lichaam vijfde surfer Scheveningen

Defensie zoekt naar lichaam vijfde surfer Scheveningen

Defensie zoekt naar lichaam vijfde surfer Scheveningen
13-05-2020 10:05 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Defensie zoekt woensdag naar de stoffelijke resten van het vijfde slachtoffer van het surfdrama in Scheveningen. Volgens een politiewoordvoerder probeert Defensie met inzet van technische middelen het lichaam van de 23-jarige man uit Delft te vinden. Zijn stoffelijk overschot werd dinsdag al wel gezien, maar toen werd geprobeerd het lichaam te bergen, was het weer weggedreven.

Een woordvoerder van de marine vertelt dat een duikteam en een zogenoemd Remus-team woensdagochtend vroeg uit Den Helder zijn vertrokken. Dat laatste team werkt met een soort onderwaterrobot met sonar, die urenlang onder water kan zoeken. Dat gebeurt nu tussen de havenhoofden, aangezien de vermiste surfer daar in de buurt voor het laatst is gezien. Daarbij is het weer dusdanig dat het niet makkelijk is elders te zoeken, aldus de zegsman.

Aangezien de vermiste man een surfpak aan heeft, is de kans groot dat het lichaam niet naar de bodem is gezonken. Toch kan dat wel zijn gebeurd. "Dat wordt nu uitgezocht", aldus de woordvoerder. Mocht er iets worden gevonden, dan gaat het duikteam het water in.

Eerder woensdagochtend had de politie nog gezocht bij het zuidelijke havenhoofd, na een melding dat iets in het water zou zijn gezien. Daarbij is echter niets aangetroffen.

Bij het surfdrama kwamen vijf mensen om het leven. Het gaat om een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag, die maandagavond bezweken aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De andere slachtoffers werden dinsdag gezien. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft zijn toen geborgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions