Clicky


Max Verstappen: absoluut niet naar Ferrari

Max Verstappen: absoluut niet naar Ferrari
12-05-2020 20:23 | Sport | auteur ANP

MONACO - Max Verstappen heeft maar eens benadrukt dat hij Red Bull trouw blijft en niet het zitje van Sebastian Vettel bij Ferrari overneemt aan het eind van dit seizoen. "Ik zag wat vragen voorbijkomen of ik naar Ferrari ga, maar ik kan jullie verzekeren dat dat absoluut niet het geval is", zei de Limburgse Formule 1-coureur in een 'vraag en antwoord' op het Instagramaccount van zijn sponsor Puma.

Ferrari maakte dinsdag bekend dat de Duitse viervoudig wereldkampioen Vettel aan het eind van dit seizoen na zes jaar vertrekt bij de Italiaanse renstal. Het leidde meteen tot speculaties over wie het misschien wel meest begeerde zitje in de koningsklasse van de autosport zou overnemen. De Spanjaard Carlos Sainz (McLaren) en de Australiër Daniel Ricciardo (Renault) worden als de grootste kanshebbers gezien.

Verstappen verlengde in januari zijn contract bij Red Bull tot en met 2023. "Het is wat het is. Iemand anders krijgt nu de kans bij Ferrari te rijden, wat natuurlijk een fantastisch team is", aldus de Nederlandse coureur, die erop gokt dat Sainz het stoeltje krijgt.

De Formule 1 moet dit jaar nog beginnen. Door het coronavirus is er nog geen enkele grand prix gereden. Het is de bedoeling dat de raceklasse op 5 juli van start gaat in Oostenrijk.