Clicky

 Bewoonster komt om bij gasexplosie in appartement in Groningen

Bewoonster komt om bij gasexplosie in appartement in Groningen [+foto]
12-05-2020 16:58 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Bij de gasexplosie in een appartement aan de Nijensteinheerd in de stad Groningen, is de bewoonster van het pand om het leven gekomen. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend. Verder details over de identiteit van de vrouw zijn nog niet naar buiten gebracht.

Wegens de explosie rukte de brandweer dinsdagmiddag met meerdere voertuigen uit naar het appartementencomplex in de wijk Beijum, dat bestaat uit drie woonlagen. De politie ontving kort ervoor een melding dat iemand een gaskraan zou hebben opengezet in het appartement.

De gasexplosie vond plaats toen de hulpdiensten al aanwezig waren. Daarbij is volgens de brandweer de pui van de woning flink beschadigd. De constructie van de rest van het pand lijkt volgens de brandweer nog intact. Bij het arriveren van de brandweer was de politie al bezig met het ontruimen van omliggende woningen.

De meeste omwonenden konden dinsdagavond weer terugkeren naar hun eigen woningen, zegt een politiewoordvoerster. De bewoners van de twee woningen boven het ontplofte appartement kunnen nog niet terug. Hun woningen zijn momenteel onbewoonbaar door de schade. Voor deze bovenburen wordt tijdelijke opvang geregeld.

Foto's

  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats