Clicky

 
Transport Online - TLN-voorzitter: maatwerk nodig in tweede steunpakket

TLN-voorzitter: maatwerk nodig in tweede steunpakket

TLN-voorzitter: maatwerk nodig in tweede steunpakket
12-05-2020 11:33 | Coronacrisis | auteur Redactie

ZOETERMEER - In het tweede steunpakket van het kabinet is meer maatwerk nodig. In de huidige regelingen wordt er geen rekening gehouden met bedrijfsspecifieke kenmerken, zoals seizoenswerk. Daardoor komen sommige bedrijven niet in aanmerking voor de NOW-regeling, terwijl ze wél veel omzetverlies leiden. Daar moet verandering in komen, benadrukt TLN-voorzitter Elisabeth Post.

Sommige transportondernemers die aanspraak willen doen op overheidssteun vallen nu nog buiten de boot. Bij de aanvraag van de NOW-regeling wordt er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met seizoenswerk of bedrijven die nu meer omzet boeken, vanwege een overname in 2019.

TLN-voorzitter Elisabeth Post sprak daar gister over in het NPO Radio 1 programma Haagse Lobby: “Er zat weinig verfijning in. Dat betekent dat er bedrijven tussen zaten die er bikkelhard behoefte aan hadden, maar die er geen gebruik van konden maken.”

Maatwerk

Die bedrijven moeten straks ook aanspraak kunnen maken op overheidssteun. Het kabinet moet daarom rekening houden met bedrijfsspecifieke kenmerken. “Laten we in het nieuwe steunpakket alsjeblieft heel goed kijken naar maatwerk, maatwerk, maatwerk”, onderstreepte Post in de uitzending, “want dat is echt nodig.”

Tweede steunpakket

De huidige steunmaatregelen zoals de NOW-regeling, zijn geldig tot het einde van de maand. Het kabinet beslist nu over de inhoud van het tweede steunpakket. Dat pakket wordt waarschijnlijk volgende week gepresenteerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden