Clicky


Partijen willen cao Beroepsgoederenvervoer verlengen, CNV wil dit niet

Partijen willen cao Beroepsgoederenvervoer verlengen, CNV wil dit niet
12-05-2020 11:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Vakbonden zijn al lange tijd bezig om een nieuwe cao voor het beroiepsgoederenvervoer af te spreken met de werkgevers. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten voor wat betreft de onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers. De onderhandelingen zijn daarom uitgesteld. Op 1 mei hebben cao partijen elkaar gesproken over verlenging van de cao.

Begin april heeft de FNV aan TLN en VVT gevraagd om de cao ongewijzigd te verlengen tot 1 oktober 2020. Op 1 mei hebben cao partijen daarover met elkaar gesproken. Tijdens dat gesprek bleek dat het CNV de enige partij was die de cao niet ongewijzigd wil verlengen.

Het CNV heeft voorgesteld om de regeling van het vakantieloon beter in de cao te regelen dan nu het geval is en dezelfde methodiek te gebruiken bij het berekenen van het ziekengeld en de wachtdag af te schaffen. Hiermee kunnen gerechtelijke procedures worden voorkomen en is er duidelijkheid.

Het CNV vindt het niet goed dat er geroepen wordt dat het verwerken en vervoeren van levensmiddelen, agrarische producten etc. tot de cruciale beroepen behoort en het transport en logistiek tot de vitale sector gerekend wordt, maar dat daar niets tegenover staat. Een klein gebaar van goede wil was mooi geweest. Maar zoals gezegd was het CNV de enige die daar zo over dacht.

Door de werkgeversorganisaties TLN en VVT is aangegeven dat zij akkoord zijn met een ongewijzigde verlenging van de cao maar dan wel tot en met 31 december 2020.

Het voorstel van werkgevers om de cao ongewijzigd te verlengen tot het einde van dit jaar ligt nu bij de vakbonden. En zoals dat hoort wordt die vraag aan de werknemers, de vakbondsleden, voorgelegd en zullen zij middels een online ledenvergadering stemmen over dit voorstel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions