Transport Online - Reizigers naar Spanje moeten twee weken in quarantaine

Reizigers naar Spanje moeten twee weken in quarantaine

Reizigers naar Spanje moeten twee weken in quarantaine
12-05-2020 10:39 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

MADRID - De Spaanse regering heeft een quarantaine van twee weken bevolen voor alle reizigers die vanaf 15 mei naar het land komen. De maatregel is bedoeld om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in het land te beteugelen.

De inkomende reizigers moeten thuis of in hun accommodatie blijven en mogen slechts naar buiten gaan om noodzakelijke boodschappen te doen, naar gezondheidscentra te gaan en in geval van een "noodsituatie". In al die gevallen is een mondkapje verplicht.

De quarantaine is afgedwongen voor alle reizigers die naar Spanje komen vanaf 15 mei en blijft van kracht zolang de noodtoestand duurt.

Het totaal aantal doden door het coronavirus in Spanje staat dinsdag op 26.920, 176 meer dan maandag. Het aantal bevestigde besmettingen steeg met 594 nieuwe gevallen tot 228.030. Het gaat om het laagste aantal nieuwe gevallen in twee maanden tijd. Spanje is met het aantal besmettingen het zwaarst getroffen land na de Verenigde Staten.

In grote delen van Spanje zijn maandag de strenge coronaregels iets verder versoepeld. In sommige regio's mogen de terrasjes weer open. De grote steden Madrid en Barcelona moeten echter nog wachten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions