Clicky

 
Transport Online - Akkoord bereikt om cao Transavia Grondpersoneel ongewijzigd te verlengen

Akkoord bereikt om cao Transavia Grondpersoneel ongewijzigd te verlengen

Akkoord bereikt om cao Transavia Grondpersoneel ongewijzigd te verlengen
12-05-2020 09:49 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De cao voor het grondpersoneel van Transavia had een looptijd tot 1 april 2020. Transavia en de bonden waren een heel eind op weg om een nieuwe cao af te spreken. Totdat de impact van het coronavirus roet in het eten gooide. De onderhandelingen liggen nu voor onbepaalde tijd stil. Alle cao-partijen hebben een principeakkoord bereikt om de cao ongewijzigd te verlengen voor drie maanden. De vakbonden leggen dit met een positief advies aan de leden voor.

Vakbond De Unie heeft per 1 april 2020 afscheid genomen van de cao Transavia Grondpersoneel. Om die reden hebben zij ook de cao opgezegd. De opzegging betekent dat de cao nu ‘nawerkt’ in de individuele arbeidsovereenkomsten van de medewerkers. Dit betekent dat de cao blijft gelden voor alle grondmedewerkers die in dienst waren op 31 maart 2020.

Als de cao niet opgezegd zou zijn, wordt deze automatisch verlengd. In dat geval ontstaat juridisch gezien een nieuwe cao waaraan cao-partijen en werknemers rechten en plichten kunnen ontlenen. Met als belangrijk verschil dat dit ook voor nieuwe medewerkers geldt.

FNV Luchtvaart, NVLT, CNV Vakmensen en Transavia hebben gesproken over deze situatie. Aangezien nog niet duidelijk is wanneer het cao-overleg kan worden hervat, willen alle partijen de cao graag ongewijzigd verlengen voor drie maanden. Daardoor is er weer een nieuwe cao tot en met 30 juni 2020. Mocht het nodig zijn, dan wordt deze cao ook weer automatisch verlengd. Daarmee is er dan duidelijkheid voor alle betrokkenen.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden