Transport Online - Ryanair naar rechter om Franse steun voor luchtvaart

Ryanair naar rechter om Franse steun voor luchtvaart

Ryanair naar rechter om Franse steun voor luchtvaart
11-05-2020 18:13 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

LUXEMBURG - Budgetvlieger Ryanair heeft een klacht ingediend tegen de Europese goedkeuring voor Franse steun voor luchtvaartmaatschappij Air France. De Ierse prijsvechter meent door de voorwaarden die aan die staatssteun werden gekoppeld onterecht te zijn benadeeld.

Het gaat specifiek om een Franse regeling die aan luchtvaartbedrijven van eigen bodem betalingsuitstel biedt voor bepaalde belastingen. Air France komt hier als Frans bedrijf wel voor in aanmerking, maar bijvoorbeeld Ryanair niet. Vandaar dat Ryanair nu klaagt bij het Europese Gerecht.

De maatschappij had al eerder aangekondigd de staatssteun voor luchtvaartmaatschappijen aan te zullen vechten. Onder meer de staatssteun die Denemarken en Zweden aan SAS boden kunnen op vergelijkbare bezwaren van het Ierse bedrijf rekenen.

Air France kan in de coronacrisis overigens aanspraak maken op veel meer steun dan de genoemde uitstelregeling. Om luchtvaartcombinatie Air France-KLM van de ondergang te redden heeft Frankrijk wel 7 miljard euro aan financiële hulp toegezegd. Over 2 miljard tot 4 miljard euro aan noodsteun vanuit Den Haag wordt nog onderhandeld.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen