Transport Online - Britten zouden binnen maskers moeten dragen volgens plan Johnson

Britten zouden binnen maskers moeten dragen volgens plan Johnson

Britten zouden binnen maskers moeten dragen volgens plan Johnson
11-05-2020 17:50 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - Britten zouden in kleine afgesloten ruimten mondmaskers moeten dragen en zich voorbereiden op een moeilijke periode van mogelijk een jaar. Ze moeten voorlopig ook afstand van elkaar blijven houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is volgens de regering van premier Johnson ook beter dat werknemers zo veel mogelijk thuis blijven werken.

Dat staat in een routekaart die is opgesteld voor het langzaamaan afbouwen van maatregelen die zijn gericht op het indammen van het uit China afkomstige virus. Johnson sprak de bevolking zondag toe over het afbouwen van coronamaatregelen, maar kreeg een golf van kritiek, omdat hij vooral onduidelijkheid zou hebben geschapen. De oppositie en vakbonden hebben zich tegen de versoepeling gekeerd die volgens Johnson nodig is om de economie op gang te krijgen. Volgens Johnsons tegenstanders neemt hij te veel risico's met de gezondheid van mensen.

De routekaart van Johnson is een langetermijnplan en op korte termijn lijkt er weinig wezenlijks te veranderen. Wel is er meer bewegingsvrijheid om te ontspannen of sporten en worden mensen aangemoedigd naar het werk te gaan als ze niet thuis kunnen werken. Het is de bedoeling dat kinderen toch nog voor het begin van de zomervakantie één maand naar school gaan. Kinderen van mensen die cruciale beroepen uitoefenen, moeten snel naar school.

Het plan geeft geen specifieke data en geeft vooral aan wanneer er wordt verwacht dat er een besluit genomen kan worden over versoepeling. In juni bijvoorbeeld wordt een besluit voorzien over het weer toestaan van culturele evenementen en sportwedstrijden achter gesloten deuren. Die kunnen dan via de media worden verspreid. De laatste fase van het plan gaat 4 juli in en dan wordt ook gekeken naar de heropening van onder meer kappers, kerken en sommige bioscopen, berichtte SkyNews.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions