Clicky

 
Transport Online - Oud-Kamerlid Ybeltje Berckmoes stapt uit Ongehoord Nederland

Oud-Kamerlid Ybeltje Berckmoes stapt uit Ongehoord Nederland

Oud-Kamerlid Ybeltje Berckmoes stapt uit Ongehoord Nederland
11-05-2020 17:29 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Oud-VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes stapt op als secretaris bij de omroepvereniging Ongehoord Nederland. Ook journalist Joost Niemöller treedt terug, als voorzitter van de raad van toezicht, meldde voorzitter Arnold Karskens maandag.

"Helaas is voor spirituele en andersoortige ervaringen, nu en in de toekomst, geen ruimte bij omroep ON", zegt Berckmoes in een verklaring. "Daarom gaat het programma De Buitenplaats na een adempauze zelfstandig verder. Mijn loyaliteit ligt bij De Buitenplaats en zijn gasten. Het is belangrijk dat zij in een positieve en open houding kunnen worden gehoord."

In de verklaring van Karskens namens het bestuur van de omroepvereniging wordt niet verwezen naar de aflevering van De Buitenplaats die vorige week op Youtube en de website van Ongehoord Nederland verscheen. Berckmoes baarde daarmee opzien op sociale media omdat zij in die aflevering via een vermeend medium contact zocht met de geest van de doodgeschoten politicus Pim Fortuyn. Karskens was maandagmiddag niet telefonisch bereikbaar voor commentaar.

Medeoprichter van de omroep Joost Niemöller treedt terug omdat het bestuur van Ongehoord Nederland een schadeclaim heeft ingediend tegen de maker van een satirische video. Dit strookt niet met de "open houding voor tegengeluiden" waar Niemöller naar eigen zeggen voor staat.

Eerder stapte ook oprichter en regisseur Haye van der Heyden al uit de omroep. Van der Heyden stelde in een interview dat Holocaust-ontkenners een platform verdienen. Deze uitspraak druiste volgens voorzitter Karskens in tegen de grondbeginselen van ON.

Karskens stelde eind 2019 dat de aspirant-omroep meer dan 50.000 leden had. Maar om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor voorlopige toelating tot het publieke bestel - en daarmee voor zendtijd in de nieuwe concessieperiode - moet ON zijn leden wel tot eind 2020 vast weten te houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden