Transport Online - Spanje pleit voor Europese aanpak luchtvaartcrisis

Spanje pleit voor Europese aanpak luchtvaartcrisis

Spanje pleit voor Europese aanpak luchtvaartcrisis
11-05-2020 11:32 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

MADRID - Spanje wil een gezamenlijke Europese aanpak voor de crisis in de luchtvaartsector. Dat heeft de Spaanse minister van Economie Nadia Calvino gezegd.

Door reisbeperkingen om de coronapandemie in te dammen staan de meeste vliegtuigen aan de grond. Volgens Calvino is een Europese reactie gewenst.

Daarbij zouden steunmaatregelen van overheden aan maatschappijen in landen afzonderlijk niet concurrentieverstorend mogen werken. Het kan volgens Calvino niet zo zijn dat luchtvaartmaatschappijen van landen met "de diepste zakken" voordelen genieten ten koste van die uit andere landen.

De tot dusver toegezegde steun verschilt sterk per land. KLM spreekt momenteel over steun van 2 miljard tot 4 miljard euro uit Den Haag, terwijl Parijs al 7 miljard aan steun heeft beloofd aan Air France-KLM.

In Duitsland worden gesprekken gevoerd tussen de regering en Lufthansa. Het Spaanse Iberia, onderdeel van IAG, heeft 1 miljard euro aan Spaanse steun toegezegd gekregen.

De minister sprak ook de wens uit voor een gemeenschappelijk Europees herstelfonds dat door de lidstaten gevuld zou moeten worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions