Transport Online - LEGO Masters weer goed bekeken op de zaterdagavond

LEGO Masters weer goed bekeken op de zaterdagavond

LEGO Masters weer goed bekeken op de zaterdagavond
10-05-2020 09:59 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - De spelshow LEGO Masters (RTL 4) trok zaterdagavond 1,1 miljoen kijkers, goed voor de derde plek op de dagelijkse kijkcijferlijst van de Stichting KijkOnderzoek. Ook vorige week scoorde het programma, met bijna 1,5 miljoen mensen.

Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur (2,2 miljoen kijkers, NPO 1) en de talkshow Op1 (1,2 miljoen, NPO 1) bleven de spelshow voor. In LEGO Masters krijgen acht duo's opdrachten om bouwwerken te maken. Die worden uiteindelijk beoordeeld op het verhaal, de schaal, de fantasie en bouwtechniek.

Samen één koninkrijk (NPO 1) haalde 521.000 kijkers. In deze speciale tv-uitzending haalde Jandino Asporaat zaterdagavond 770.000 euro op voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Met de ingezamelde donaties worden voedselpakketten samengesteld en verdeeld over de bevolking.

In de uitzending leverden diverse gasten een bijdrage. Zo veilde Candy Dulfer privé saxofoonlessen en bood burgemeester Ahmed Aboutaleb ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam. Verder deden Dirk Kuijt, Jeroen Pauw, Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis mee aan het programma.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen