Transport Online - Op nog twee nertsenhouderijen coronavirus aangetroffen

Op nog twee nertsenhouderijen coronavirus aangetroffen

Op nog twee nertsenhouderijen coronavirus aangetroffen
08-05-2020 19:56 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Op nog eens twee nertsenhouderijen is het coronavirus aangetroffen, meldt landbouwminister Carola Schouten. Dat brengt het totaal op vier nertsenbedrijven. Een van de locaties waar het virus deze week is ontdekt is van een houder waar al eerder sprake bleek van besmetting.

Dat bedrijf, in de gemeente Gemert-Bakel, heeft 10.000 dieren, aldus Schouten. De andere houderij, in Deurne, heeft geen connectie met de eerdere besmettingen. Dieren en mest mogen niet van het bedrijf worden afgevoerd om verdere verspreiding te voorkomen. Uit voorzorg is rond beide bedrijven een '400 meterzone' ingesteld, waarin de openbare weg is afgesloten voor voetgangers en (brom-)fietsers.

Naar de houderijen waar eerder besmettingen waren, wordt nu onderzoek gedaan. De eerste bevindingen laten zien dat het onwaarschijnlijk is "dat alleen mens op nerts transmissie heeft plaatsgevonden op de bedrijven", schrijft Schouten. "De karakteristieken van het virus wijzen op transmissie tussen nertsen onderling."

Er wordt ook onderzoek gedaan naar mogelijke coronabesmettingen bij katten. Dat onderzoek gaat begin juni van start, verwacht Schouten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat ook kijken of er onderzoek kan worden gedaan "naar een eventuele relatie tussen luchtkwaliteit, veehouderij en gevoeligheid van mensen voor Covid-19".Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions