Clicky

 
Transport Online - Financiële steun voor ov-bedrijven vanwege coronacrisis

Financiële steun voor ov-bedrijven vanwege coronacrisis

Financiële steun voor ov-bedrijven vanwege coronacrisis
08-05-2020 18:56 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Bedrijven in het openbaar vervoer krijgen een vergoeding van het kabinet wegens de coronacrisis. Koepelorganisatie OV-NL zegt dat bedrijven, het kabinet en medeoverheden overeenstemming hebben bereikt over een zogenoemde 'beschikbaarheidsvergoeding'.

Trams, metro's, treinen en bussen moeten vanaf 1 juni in principe weer volgens de normale dienstregeling rijden. Aan de andere kant wordt maar 40 procent van de capaciteit toegelaten, en blijven veel mensen nog steeds thuis werken. Het "financiële gat" dat daardoor ontstaat, wordt opgevuld, zegt voorzitter Pedro Peters van OV-NL.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) liet eerder aan de Tweede Kamer ook weten dat "bij de vraag van de overheid een beschikbaarheidsvergoeding hoort". Volgens haar ministerie is er nog geen akkoord over een specifiek bedrag. Dat zal worden gebaseerd op de normale kosten van de ov-bedrijven, de misgelopen inkomsten en de extra kosten om de coronamaatregelen goed uit te voeren.

De partijen werken nu nog aan de regeling. Het streven is om het akkoord half mei rond te hebben. Maar "vanwege het grote maatschappelijke belang, zijn de ov-bedrijven bereid om alle voorbereidingen te doen in het vertrouwen dat snel overeenstemming wordt bereikt over de nadere uitwerking van de beschikbaarheidsvergoeding", zegt Peters.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden