Transport Online - RHA vindt dat Britse regering meer moet doen voor transporteurs

RHA vindt dat Britse regering meer moet doen voor transporteurs

RHA vindt dat Britse regering meer moet doen voor transporteurs
08-05-2020 15:21 | Coronavirus | auteur Redactie

LONDEN- De Road Haulage Association (RHA) heeft er bij de Britse regering op aangedrongen meer te doen om vervoerders te helpen herstellen van de COVID-19-crisis.

Volgens de RHA heeft onderzoek uitgewezen dat duizenden Britse transporteurs het risico lopen om failliet te gaan doordat veel delen van de toeleveringsketen tijdens de lockdown tot stilstand zijn gekomen.

Volgens het onderzoek heeft 73 procent van de Britse transporteurs aanzienlijk minder cashflow. Dertien procent meldt zelfs helemaal geen cashflow meer te hebben. 83 procent van de transporteurs zegt dat de volumes aanzienlijk zijn afgenomen. 22 procent zegt momenteel helemaal geen werk te hebben.

88 procent van de transporteurs zegt dat retourladingen sterk zijn afgenomen. Vijftig procent zegt zelfs helemaal geen retourladingen meer te hebben sinds de coronacrisis.

Zo'n vijftien procent van de Britse transporteurs heeft een lening aangevraagd. Bij 95 procent is deze aanvraag door banken en/of andere geldschieters afgewezen.

Britse vervoerders melden eveneens dat 46 procent van de vrachtwagens stilstaan en dat 25 procent van de chauffeurs is afgehaakt.

RHA-topman Richard Burnett zegt dat voor de Britse regering een sleutelrol is weggelegd in de transportsector er weer bovenoip helpen.

Hij zei: “Deze cijfers zijn een verbluffende momentopname van de impact van deze crisis op de vervoersector. Veel vervoerders hebben geen werk, maar moeten wel hun rekeningen betalen en het wordt steeds moeilijker om zaken te doen. Worstelende bedrijven hebben hulp nodig door middel van duurzame maatregelen zoals schuldondersteuning en flexibelere verlofregels om ze door de herstelperiode heen te krijgen."Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions