Clicky

 
Transport Online - FIOD houdt man uit Den Haag aan voor oplichting met mondkapjes

FIOD houdt man uit Den Haag aan voor oplichting met mondkapjes

FIOD houdt man uit Den Haag aan voor oplichting met mondkapjes
08-05-2020 11:34 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Op 8 mei heeft de FIOD een 48-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting met mondkapjes. Klanten betaalden hem voor hun bestellingen van mondkapjes, maar kregen niets geleverd en zijn zo opgelicht voor ruim 95.000 euro. Tijdens doorzoekingen in twee woningen in Den Haag is beslag gelegd op administratie. Ook is een handelsvoorraad verdovende middelen gevonden, die is overgedragen aan de politie.

De FIOD is het onderzoek gestart na een melding van de FIU (Financial Intelligence Unit). De man zou mondkapjes hebben verkocht aan buitenlandse bedrijven en deze niet hebben afgeleverd. De verdachte heeft een uitkering en staat bij de Belastingdienst niet bekend als ondernemer. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte in korte tijd grote bedragen contant geld heeft gepind. Op een klein deel van het geld is beslag gelegd.

De aangehouden man wordt verdacht van oplichting en witwassen. Het strafrechtelijke onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Optreden tegen misbruik coronacrisis

De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zien sommigen kansen voor fraude. Misbruik maken van de coronacrisis is maatschappelijk onacceptabel. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen hiervan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden