Transport Online - Zwitserse post en Hugelshofer vertrouwen op Van Eck

Zwitserse post en Hugelshofer vertrouwen op Van Eck

Zwitserse post en Hugelshofer vertrouwen op Van Eck
08-05-2020 09:46 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

Trailerfabrikant Van Eck, een expert in specialistische trailerbouw met een klantenkring die zich behalve over Europa, ook wereldwijd uitstrekt, leverde onlangs een op maat gemaakte dubbeldeks trailer aan de Zwitserse Post. Dit bedrijf vertrouwt al jaren op trailers van Van Eck.

De Zwitserse Post werkt voor het vervoer samen met enkele logistieke dienstverleners. Zij hebben speciale trailers in de opvallend gele Post-kleuren rijden. Van Eck heeft onlangs een nieuwe Eckstreme Dubbeldek Trailer geleverd aan de Zwitserse logistieke dienstverlener Hugelshofer, een veelzijdig bedrijf dat uit vier divisies bestaat. In totaal heeft Hugelshofer een vloot van 170 voertuigen en 300 man personeel. De divisie Logistik voert het werk uit voor het Zwitserse postbedrijf.

Dit is een bekende klant van Van Eck. “De Eckstreme Dubbeldeks Trailer heeft zich in ons werk ruimschoots bewezen”, zegt Erwin Gloor van het bedrijf. “We rijden al zeker 20 jaar voor het postbedrijf. Sinds 2005 werken we hierin samen met Van Eck. Zij hebben met ons de dubbeldeks trailer ontwikkeld. De trailers rijden korte afstanden en worden altijd zwaar belast.”

Betere productiviteit

De inzet van een dubbeldeks trailer lag voor Hugelshofer van meet af aan voor de hand. “Door met een dubbeldeks trailer te werken, reduceren we het aantal ritten en sparen we tot dertig procent CO2. uitstoot. Daarvoor geldt als voorwaarde, dat je een passend inzetgebied moet hebben, waarbij deze trailers goed tot hun recht komen. Bij ons is dat zeker het geval”, aldus Gloor.

Chauffeurs

komt met deze trailers op moeilijk bereikbare plaatsen. “De ruimte bij tal van klanten is bijzonder beperkt, waarom de toerit vaak millimeteren is voor onze chauffeurs. Het vereist van onze chauffeurs dat ze precies weten wat wel en niet kan en dat ze niet meteen nerveus worden. Het spreekt voor zich dat chauffeurs die met een dubbeldeks trailer willen gaan rijden, een inwerkprogramma moeten doorlopen.”

Onderhoud

Hugelshofer onderhoudt de trailers in eigen huis, maar de werkplaats wordt door een specialistisch bedrijf geleid en is dus officieel niet van Hugelshofer. “Daardoor is professioneel onderhoud gegarandeerd”, zegt Gloor. “Om de drie maanden worden de trailers in de werkplaats verwacht voor een algehele controle.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions