Transport Online - Prijsvechter Norwegian Air regelt essentiële financiering

Prijsvechter Norwegian Air regelt essentiële financiering

Prijsvechter Norwegian Air regelt essentiële financiering
07-05-2020 17:21 | Buitenland | auteur ANP

OSLO - De Noorse prijsvechter Norwegian Air heeft zich via een aandelenemissie van het nodige kapitaal voorzien in een strijd om de coronacrisis te doorstaan. De budgetmaatschappij gaat zwaar gebukt onder de crisis, die er in april voor zorgde dat het aantal passagiers met bijna 99 procent daalde. Norwegian vervoerde afgelopen maand 41.311 passagiers, tegen 3,1 miljoen reizigers in dezelfde maand een jaar eerder.

De aandelenemissie van maximaal 400 miljoen kroon (circa 36 miljoen euro) werd ruimschoots overtekend. De stukken werden voor 1 kroon per stuk aangeboden, hetgeen een korting van 76 procent betekende op de slotkoers van woensdag. De aandelenemissie is nodig om in aanmerking te komen voor overheidsgaranties.

Door de schuldconversie en de verkoop van aandelen krijgt Norwegian toegang tot 2,7 miljard kroon aan krediet, bovenop de 300 miljoen kroon die het al heeft ontvangen. Daarbij staat de Noorse staat garant.

Herstructurering

Het plan om de luchtvaartmaatschappij te redden zal een verdere herstructurering inhouden. Daarbij zal 95 procent van de vloot tot twaalf maanden aan de grond worden gehouden. Slechts zeven vliegtuigen blijven in bedrijf. De maatschappij voorziet een traag herstel vanaf 2021.

Door de snelle groei in de voorbije jaren kampt Norwegian met bijna 8 miljard euro aan schulden. Daardoor is het bedrijf bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen van de coronacrisis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions