Clicky

 
Transport Online - De Jonge: aantal IC-bedden flexibel omhoog naar 1700

De Jonge: aantal IC-bedden flexibel omhoog naar 1700

De Jonge: aantal IC-bedden flexibel omhoog naar 1700
06-05-2020 19:44 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het coronavirus zal ons leven blijven beheersen totdat er een vaccin is, zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Daarom moet het aantal intensive care-bedden structureel omhoog kunnen naar 1700. Hij maakt daar afspraken over met ziekenhuizen, artsen en verpleegkundigen.

"De draagkracht van de zorg moeten we serieus nemen", zegt De Jonge. Hij belooft zorgpersoneel te blijven betrekken bij de uitwerking van corona-plannen.

Het aantal corona-patiënten op de intensive care blijft dalen. Het kabinet verwacht dat de versoepelingen van de maatregelen per half mei weinig invloed zal hebben op de bezetting van ic-bedden. Maar het is belangrijk dat de "reguliere zorg niet meer zo belast wordt als de afgelopen tijd", aldus De Jonge. "De uitbraakfase is voorbij en daar willen we ook niet naar terug."

Maar tal van operaties zijn de afgelopen tijd uitgesteld. Ziekenhuizen verwachten een enorm stuwmeer aan uitgestelde zorg op de intensive care. "Daarom moet je structureel naar een op te schalen capaciteit van 1700", zegt de zorgminister. Zo wil hij "ieder vuurtje dat ergens oplaait meteen kunnen uittrappen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats