Transport Online - Qatar Airways kondigt aan het netwerk gefaseerd weer op te bouwen

Qatar Airways kondigt aan het netwerk gefaseerd weer op te bouwen

Qatar Airways kondigt aan het netwerk gefaseerd weer op te bouwen
06-05-2020 16:44 | Coronavirus | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways kondigt met genoegen aan dat het zijn netwerk met een gefaseerde aanpak opnieuw begint op te bouwen, overeenkomstig de evolutie in de vraag van passagiers en de wereldwijd verwachte versoepeling van inreisbeperkingen. De luchtvaartmaatschappij heeft tijdens de huidige crisis lijnvluchten aangehouden naar ten minste 30 bestemmingen op alle continenten en waar mogelijk, waaronder Amsterdam en Brussel.

De luchtvaartmaatschappij heeft in totaal meer dan 1 miljoen mensen thuis helpen brengen. Zodoende kan Qatar Airways vanuit een unieke positie de wereldwijde passagiersstromen en boekingstrends op de voet volgen en kan de maatschappij met vertrouwen de geleidelijke herinvoering van extra bestemmingen en vluchten in haar netwerk gaan plannen.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijn Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei: "Gedurende de hele crisis vormden onze passagiers het middelpunt van onze aandacht. Onze luchtvaartmaatschappij heeft hygiënische maatregelen en een commercieel beleid ingevoerd die toonaangevend zijn in de sector, waardoor onze klanten met vertrouwen kunnen boeken en reizen. We hebben een flexibel en wendbaar netwerk in stand gehouden om meer dan 1 miljoen mensen naar huis te helpen brengen via onze hypermoderne hub in Doha, en om meer dan 100.000 ton essentiële geneesmiddelen en hulpgoederen te vervoeren naar de plaatsen in de wereld waar ze nodig zijn.”

"Terwijl we dagelijks de indicatoren van de wereldwijde reismarkt volgen, blijven we ons richten op onze missie. We bekijken we hoe we mobiliteit voor onze klanten mogelijk kunnen maken en hoe we hen een naadloze aansluiting op hun eindbestemming kunnen bieden. We hebben tijdens deze crisis een sterke vertrouwensband opgebouwd met passagiers, overheden, industrie en luchthavens als een betrouwbare partner. We zijn van plan om deze missie te blijven volbrengen terwijl we ons netwerk geleidelijk aan weer opbouwen".

Hoewel de situatie enorm veranderlijk is, heeft Qatar Airways een aantal uitgangspunten opgesteld vanuit zijn unieke perspectief, doordat het de afgelopen maanden als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen wereldwijd actief is gebleven. Aangezien inreisbeperkingen voortdurend evolueren, is het een uitdaging om nauwkeurig te voorspellen hoe de toekomst voor reizen eruitziet. Het is de verwachting dat het reizen op korte afstand het eerst weer zal opleven, maar ook de handel tussen de grote wereldsteden zal geleidelijk aantrekken en na maanden van lockdown zal bezoek aan familie en vrienden toenemen.

Qatar Airways maakt optimaal gebruik van zijn veelzijdige en efficiënte vloot met vliegtuigen van diverse grootte en tracht de verwachte vraag op elke geplande route zo goed mogelijk in te vullen. Het doel is om tegen eind juni 80 bestemmingen in het schema op te nemen, waarvan 23 in Europa, vier in Noord- en Zuid-Amerika, 20 in het Midden-Oosten/Afrika en 33 in Azië en de Stille Oceaan. Tal van steden worden aangevlogen met een sterk vluchtschema van dagelijkse of meerdere frequenties.

De geleidelijke uitbreiding is in eerste instantie gericht op het versterken van de verbindingen tussen de hub van de luchtvaartmaatschappij in Doha en de wereldwijde hubs van haar partnerluchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, zoals Londen, Chicago, Dallas en Hong Kong, en op het heropenen van tal van belangrijke zakelijke en toeristische bestemmingen zoals Madrid en Mumbai.

Momenteel voert Qatar Airways nog steeds vluchten uit naar meer dan 30 bestemmingen over de hele wereld. Eind mei wil de luchtvaartmaatschappij haar netwerk uitbreiden tot meer dan 50 bestemmingen en vluchten naar bestemmingen als Manila, Amman en Nairobi hervatten. Nog meer bestemmingen volgen tegen eind juni.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions