Transport Online - Politie houdt tientallen betogers aan bij Den Haag CS

Politie houdt tientallen betogers aan bij Den Haag CS

Politie houdt tientallen betogers aan bij Den Haag CS
05-05-2020 14:03 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 18:50 uur] De politie heeft dinsdag bij Den Haag CS ongeveer tachtig betogers tegen de coronamaatregelen aangehouden. De actievoerders hebben geen verzet geboden. Ze werden met enkele bussen van vervoermaatschappij HTM naar het politiebureau vervoerd. Volgens de gemeente Den Haag waren in totaal zo'n driehonderd betogers op de been.

Kort voordat de politie in actie kwam bij het station, had burgemeester Johan Remkes van Den Haag opdracht gegeven een einde te maken aan een betoging tegen coronamaatregelen in zijn stad, omdat de betogers zich niet zouden houden aan de aanwijzingen van de politie. Volgens de gemeente was de demonstratie daarnaast niet aangemeld, terwijl dat wel verplicht is.

De groep van tachtig wilde ondanks meerdere vorderingen niet vertrekken. Daarop zijn zij gearresteerd en meegenomen naar het bureau. De politie zette veel mensen in bij de betoging, onder wie agenten te paard.

Koekamp

De gemeente had de Koekamp als locatie aangewezen, op voorwaarde dat de tientallen betogers de aanwijzingen van de politie zouden opvolgen en overal minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar zouden houden. Niet iedereen hield zich aan die richtlijnen.

Burgemeester Remkes noemt dat "onacceptabel". "Ook nu er beperkingen gelden om de verspreiding van corona tegen te gaan is het mogelijk om op kleine schaal te demonstreren", zei hij. "Daarbij moet men zich wel aan de aanwijzingen houden. Ongebreideld je eigen zin doordrijven brengt de veiligheid en gezondheid van ons allemaal in gevaar. Dat is onacceptabel en dan treden we op."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions