Transport Online - Emirates SkyCargo breidt wereldwijd netwerk uit

Emirates SkyCargo breidt wereldwijd netwerk uit

Emirates SkyCargo breidt wereldwijd netwerk uit
04-05-2020 19:10 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo heeft aangekondigd dat de vrachtvervoerder met ingang van deze week is begonnen met het uitvoeren van speciale wekelijkse vrachtvluchten naar 67 bestemmingen verdeeld over zes continenten. Dit omvat 11 bestemmingen in het Midden-Oosten, zeven in Afrika, 22 in Azië, zes in Australazië, 15 in Europa en zes steden in Noord- en Zuid-Amerika. Emirates SkyCargo voert momenteel 12 tot 14 vluchten per week uit op Amsterdam Schiphol Airport. De vracht bestaat onder andere uit medische benodigdheden, persoonlijke beschermingsmiddelen, bloemen en landbouwproducten.

Het Boeing 777-300ER passagierstoestel, met een laadvermogen van 40 ton, wordt op 58 van de 67 bestemmingen ingezet en het Boeing 777-F vrachttoestel, met een laadvermogen van 100 ton vracht per vlucht, vliegt naar 24 steden.

Emirates SkyCargo schaalt activiteiten op

Emirates SkyCargo heeft in de maand april meer dan 2.500 vrachtvluchten uitgevoerd naar meer dan acht bestemmingen. De luchtvrachtmaatschappij fungeert als wereldwijde verbinder voor het vervoer van essentiële benodigdheden, waaronder beschermende uitrusting, medische apparatuur, geneesmiddelen en voedsel. Meer dan 1.650 vluchten werden vorige maand met de Boeing 777-300ER passagierstoestellen uitgevoerd en ruim 850 vluchten door de Boeing 777 vrachttoestellen. Sinds januari is er, op onder andere speciale chartervluchten, meer dan 375.000 ton vracht vervoerd.

Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President Cargo, zegt: “De afgelopen zes tot acht weken hebben we op innovatieve wijze rond de klok gewerkt om essentiële vracht te vervoeren naar bestemmingen waar dit het meest nodig was. We begonnen met het inzetten van onze Boeing 777-300ER passagierstoestellen op enkele tientallen steden eind maart, maar binnen een maand hebben we onze activiteiten opgeschaald tot een punt waar we nu meer dan 65 bestemmingen hebben als onderdeel van ons netwerk en maar liefst 85 dagelijkse vrachtvluchten.”

Hij voegt toe: “Onze vrachtactiviteiten blijven groeien, aangezien we een sterke vraag zien en we elke dag werken om meer bestemmingen met elkaar te verbinden. Onze activiteiten ondersteunen niet alleen de onmiddellijke hulpverlening, maar in een gedistribueerde wereldeconomie dragen we ook bij aan de continuïteit van de wereldwijde handel. Daarnaast zijn we bereid alle repatriëringsoperaties te ondersteunen en vervoeren we passagiers graag op onze vrachtvluchten, zodra we toestemming hiervoor ontvangen van nationale autoriteiten.”

Toenemende vraag

Emirates SkyCargo zag in de maand april een toenemende vraag voor chartervluchten. In slechts vier weken tijd zijn er meer dan 170 chartervluchten uitgevoerd, de meeste hiervan zijn ingezet om hulpgoederen te vervoeren.

In totaal zijn naar schatting meer dan 10.000 ton aan persoonlijke beschermingsmiddelen, medische apparatuur en geneesmiddelen in de maand april vervoerd op reguliere en speciale chartervluchten. Emirates SkyCargo maakt gebruik van haar expertise als wereldleider op het gebied van het transport van temperatuurgevoelige geneesmiddelen, om te garanderen dat deze op een snelle, veilige en efficiënte wijze worden vervoerd.

Naast medische benodigdheden, faciliteert Emirates SkyCargo ook het transport van andere goederen, zoals beperkt houdbare en verse producten. Tussen januari en april dit jaar vervoerde Emirates SkyCargo meer dan 85.000 ton voedsel over de hele wereld waardoor lokale landbouwbedrijven blijvend werden ondersteund en consumenten nog steeds konden genieten van fruit, groenten en andere verse producten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions