Transport Online - 'VS verwachten forse groei coronadoden'

'VS verwachten forse groei coronadoden'

'VS verwachten forse groei coronadoden'
04-05-2020 18:22 | Coronavirus | auteur ANP

WASHINGTON - [update 20:03 uur] De Amerikaanse overheid verwacht dat het coronavirus fors meer slachtoffers gaat maken. Begin juni overlijden naar verwachting ongeveer 3000 mensen per dag aan het virus, bericht The New York Times op basis van een intern overheidsdocument. Dat zou bijna een verdubbeling zijn van het huidige sterftecijfer.

Het virus gaat volgens de voorspelling van overheidsexperts ook veel sneller om zich heen grijpen. Er komen tegen het eind van de maand naar verwachting zo'n 200.000 nieuwe coronagevallen per dag bij. Dat zijn er nu nog 25.000. President Trump heeft staten ondertussen opgeroepen beperkingen te versoepelen om zo de economie weer op gang te brengen.

Het Witte Huis neemt afstand van het rapport, waarin modellen worden gebruikt van gezondheidsdienst CDC. "Dit is geen document van het Witte Huis en is ook niet voorgelegd aan de Coronavirus Task Force", zegt een woordvoerder tegen de krant. De voorspellingen in het rapport zouden ook niet representatief zijn voor voorspellingen van die officiële taskforce van de regering.

De Verenigde Staten zijn wereldwijd het zwaarst getroffen door het coronavirus, dat eind vorig jaar opdook in China. Trump voorspelde zondag zelf dat het dodental in zijn land zou kunnen oplopen tot 100.000. "We kunnen 75, 80 tot 100.000 mensen verliezen", zei de president tegen Fox News. "Dat is verschrikkelijk. We zouden hier niemand door moeten verliezen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions