Transport Online - Luchtvaarttak industrieel conglomeraat GE schrapt 13.000 banen

Luchtvaarttak industrieel conglomeraat GE schrapt 13.000 banen

Luchtvaarttak industrieel conglomeraat GE schrapt 13.000 banen
04-05-2020 18:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

CINCINNATI - GE Aviation zet een kwart van zijn personeel aan de kant vanwege de coronacrisis. Bij de luchtvaarttak van industrieel conglomeraat General Electric verdwijnen daardoor zo'n 13.000 banen. Dat gebeurt deels via vrijwillig vertrek van medewerkers, maar ook door gedwongen ontslagen.

De coronacrisis heeft een enorme impact op de luchtvaartsector. Maatschappijen houden hun vliegtuigen grotendeels aan de grond omdat er geen tickets worden verkocht. Ook gelden in veel landen reisbeperkingen. GE voert onder meer onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit. Ook produceert het bedrijf vliegtuigmotoren. Volgens GE Aviation-baas David Joyce is de krimp in de luchtvaartsector ongekend. Hij verwacht dat het wereldwijde verkeer in het tweede kwartaal met circa 80 procent zal dalen.

De ontslagronde bij GE maakt deel uit van een kostenbesparingsprogramma van 3 miljard dollar die eerder werd aangekondigd. Daarbij werd al aangegeven dat 10 procent van het personeel moet vrezen voor zijn baan. Ook geldt een vacaturestop. Verder werden lonen bevroren en werden niet-essentiële uitgaven verminderd. Voor een deel van het personeel werd al werktijdverkorting aangevraagd.

De banenreductie bij GE betekent een volgende klap voor de sector waar vele banen verdwijnen door de crisis. Vliegtuigmaker Boeing maakte onlangs bekend dat het 10 procent van zijn personeel gaat ontslaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions