Transport Online - Politiemol krijgt ook in hoger beroep vijf jaar cel

Politiemol krijgt ook in hoger beroep vijf jaar cel

Politiemol krijgt ook in hoger beroep vijf jaar cel
04-05-2020 10:40 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Politiemol Mark M. (33) uit Weert heeft maandag ook in hoger beroep vijf jaar cel gekregen. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem voor witwassen en het verkopen van geheime politie-informatie aan criminelen.

Twee jaar geleden kreeg hij bij de rechtbank ook al vijf jaar cel. Het Openbaar Ministerie had dat nu ook weer geëist. Ook mag M. tien jaar lang niet meer als ambtenaar werken.

Behalve M. werden nog twee mannen veroordeeld. Tussenpersoon Mark S. kreeg drie jaar cel en een afnemer kreeg een halfjaar cel. Een andere vermeende afnemer werd vrijgesproken.

Het gerechtshof zei dat M. "het vertrouwen in de politie heeft geschaad". Ook frustreerde hij een aantal politieonderzoeken, waardoor verdachten de dans konden ontspringen. "Hij zou zich dit zwaar moeten aanrekenen, maar daarvan is niets gebleken. Integendeel: hij zei geen vragen te willen beantwoorden en sprak slecht over de collega’s die hem wilden oppakken."

De advocaat-generaal is "tevreden" met het arrest. Hij zei dat hij gaat overleggen over hoe Mark M., die momenteel in Oekraïne woont, zijn straf kan gaan uitzitten. "De vorige keer ging dat ook goed. Er is nu alleen de moeilijkheid dat hij vanwege corona niet mag reizen." Na de veroordeling bij de rechtbank meldde M. zich ook gewoon op het politiebureau. Door een fout bij justitie kwam hij echter eerder vrij dan de bedoeling was. M. woonde de rechtszaak twee weken geleden bij via een videoverbinding.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen