Clicky

 
Transport Online - Brief aan Rutte over gebrek veiligheid Groningers

Brief aan Rutte over gebrek veiligheid Groningers

Brief aan Rutte over gebrek veiligheid Groningers
03-05-2020 23:49 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Voorzitter Jelle van der Knoop van de Groninger Bodem Beweging heeft naar aanleiding van twee aardbevingen zaterdag in Groningen een open brief aan premier Mark Rutte gestuurd. Volgens Van der Knoop is er tijdens de coronacrisis te weinig aandacht voor de veiligheid van de Groningers, die thuis moeten blijven en zich daar niet veilig voelen.

"Hier moeten huizen worden versterkt omdat deze niet veilig zijn vanwege de aardbevingen. Gedwongen thuiszitten geeft veel Groningers daarom een dubbel gevoel van onveiligheid. Bovendien komt uit herhaaldelijk wetenschappelijk onderzoek naar voren dat de ramp in slow motion die zich hier in Groningen voltrekt, ernstige fysieke en mentale gevolgen met zich meebrengt. Vanwege het gevoel van onveiligheid, het steeds opnieuw je recht moeten halen, schade moeten melden, etc. Mensen gaan eraan onderdoor."

Van der Knoop zegt dat de daadkracht die het kabinet nu toont bij de coronacrisis in Groningen wordt gemist. "De daadkracht van het kabinet staat in schril contrast met haar beleid in Groningen, waar het ook om veiligheid en gezondheid gaat. De onveiligheid in eigen huis in Groningen wordt nauwelijks bestreden. Het is een voortdurend gevecht tussen regio en Den Haag om het geld. De versterking van de huizen in Groningen zou in 2013 beginnen. We zijn 7 jaar verder en nog geen 4% van de huizen is versterkt. In dit tempo zijn we hier nog minstens 100 jaar mee bezig. Is onveiligheid toch acceptabel?"

De Groninger Bodem Beweging is de actie gestart: #FakkelvoorGroningen geef 'm door! om aandacht te vragen voor de aardbevingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions