Transport Online - RET wil reizigers zonder mondkapje kunnen aanpakken

RET wil reizigers zonder mondkapje kunnen aanpakken

RET wil reizigers zonder mondkapje kunnen aanpakken
02-05-2020 19:10 | Algemeen | auteur Redactie

ROTTERDAM - De medewerkers van de RET in Rotterdam willen meer middelen om reizigers aan te pakken die zich niet aan de coronaregels houden. En als het aan hen ligt worden mensen die met de tram, bus of metro willen reizen, verplicht om mondkapjes te dragen. Dat zou het gevoel van veiligheid bij RET-medewerkers verhogen, zegt de voorzitter van de RET-ondernemingsraad tegen regionale omroep Rijnmond.

De ov-bedrijven riepen het kabinet vrijdag op om actie te ondernemen. Een verdere toename van het aantal reizigers, die verwacht wordt als vanaf 11 mei de kinderen weer naar school mogen, is volgens de medewerkers 'onwerkbaar' in combinatie met de coronavoorschriften als het kabinet geen aanvullende eisen stelt aan de reizigers.

Het RET-personeel sluit zich bij de directie aan. "Het kabinet zegt dat we moeten blijven rijden, maar koppelt daar niet de maatregelen aan", zegt Henk van der Maden, voorzitter van de ondernemingsraad van de RET. Volgens hem valt de intelligente lockdown niet te handhaven en loopt het personeel daardoor gevaar. Betreden van het ov zonder mondkapje moet daarom strafbaar worden. "We zien in de huidige praktijk dat metro's, trams en bussen in de spitsuren toch vollopen en dat de 1,5 meter gewoon niet te handhaven is", zegt Van der Maden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions