Transport Online - Dolfijn zwemt in Amsterdamse haven [+video]

Dolfijn zwemt in Amsterdamse haven

Dolfijn zwemt in Amsterdamse haven [+video]
02-05-2020 19:04 | Algemeen | auteur ANP

IJMUIDEN - Een tuimelaar is zaterdag de sluizen bij de haven van IJmuiden ingezwommen en via het Noordzeekanaal in de haven van Amsterdam terechtgekomen. Dat meldt Stichting SOS Dolfijn op Facebook.

Een team van SOS Dolfijn probeert het dier weer de haven uit te begeleiden. Ook roept de stichting belangstellenden op om niet naar de haven te komen om een glimp van de dolfijn op te vangen, omdat dit de hulpactie kan verstoren.

Het dier volgde al drie dagen een zeilend vrachtschip afkomstig vanuit Frankrijk dat Amsterdam als eindbestemming had.

Tuimelaars zijn grote dolfijnen die bijna vier meter kunnen worden. De tuimelaar in de haven is ruim drie meter lang, zei een woordvoerster van SOS Dolfijn.

"Hoewel het dier niet in een acute noodsituatie verkeert en ook niet ziek oogt, is het wel een zorgelijke situatie", aldus de stichting. Tuimelaars zijn sociale dolfijnen die leven in zout zeewater. De haven is geen natuurlijk leefgebied voor dolfijnen en het water is er brak tot zoet. Dit kan volgens de stichting gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook is onduidelijk of het dier er voldoende voedsel kan vinden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions