Transport Online - Grote kans op besmetting in distributiecentra van supermarkten

Grote kans op besmetting in distributiecentra van supermarkten

Grote kans op besmetting in distributiecentra van supermarkten
02-05-2020 10:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - Arbeidsmigranten in distributiecentra van onlinesupermarkten lopen grote kans op besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico in samenwerking met De Groene Amsterdammer en radioprogramma Argos, dat zaterdag in de uitzending aandacht besteedt aan de problematiek.

Voor het onderzoek is met onder meer bijna dertig werknemers van onlinedistributiecentra van Albert Heijn en Jumbo gesproken. Door de grote vraag naar thuisbezorgde boodschappen en de relatief krappe inrichting van de magazijnen, kunnen ze onvoldoende afstand houden tot elkaar.

Een uitbraak van besmetting in de distributiecentra "is een kwestie van tijd", zegt viroloog Bert Niesters van het UMC Groningen na bestudering van door arbeidsmigranten aangeleverde foto’s en filmpjes over hun werkomstandigheden.

Een woordvoerder van Albert Heijn benadrukt dat het met alle maatregelen die zijn getroffen absoluut mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Jumbo stelt eveneens alle nodige maatregelen te treffen om de gezondheid en veiligheid van medewerkers voorop te kunnen stellen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions