Clicky


Stille DAF CF voor BKS Logistieke Dienstverlening

Stille DAF CF voor BKS Logistieke Dienstverlening
02-05-2020 09:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WORMERVEER - BKS Logistieke Dienstverlening is een professionele logistiek dienstverlener, die actief is in het transporteren, warehousen en distribueren van allerlei goederen. Met gedreven en klantgerichte medewerkers en zeer divers wagenpark bieden zij een compleet en zeer gevarieerd dienstenpakket aan. Het wagenpark omvat: bestelwagens, bakwagens, trailers, tautliners met meeneemheftrucks, open trailers, uitschuiftrailers, diepladers en autolaadkranen.

In samenwerking met Wierda Voertuig Techniek, Rijkhoff Autolaadkranen, Truckland en Stam Obdam is BKS een project gestart, voor het realiseren van een stille vrachtwagen, waarbij de autolaadkraan elektrisch wordt aangedreven.

Het is een unieke oplossing waarbij duurzaamheid en betrouwbaarheid voorop staat: de elektrische aandrijving en de conventionele aandrijving kunnen elkaar afwisselen waardoor de opbouw ten allen tijde functioneert.

Het nieuwe systeem zorgt voor een Co2-reductie, is brandstof besparend en geluidsarm: de motor van het voertuig draait niet als de elektrische aandrijving van de kraan in werking is. Hierdoor biedt deze bijzondere kraanwagen duidelijke voordelen in binnensteden en op plaatsen waar het hijswerk in gesloten ruimtes moet gebeuren. Het werkt stil en schoon, zonder enige vorm van uitstoot. De elektrische kraan is tijdens de rit niet afhankelijk van netstroom: de beschikbare capaciteit van het accupakket is voldoende voor zes tot zeven uur schoon werken met de kraan. Wanneer nodig schakelt het systeem daarna over van de elektrische aandrijving naar de conventionele aandrijving.

Het basisvoertuig is een DAF CF 410 FAN 6x2 met een optimale wendbaarheid en ruim 11.000 kilogram laadvermogen.

De Palfinger autolaadkraan is 8x uitschuifbaar en heeft op een lengte van 21 meter nog een hefvermogen van 800 kilogram. De bediening en de prestaties van de kraan zijn gelijk aan een conventioneel aangedreven autolaadkraan.