Transport Online - Minder dan 750 coronapatiënten nog op intensive care

Minder dan 750 coronapatiënten nog op intensive care

Minder dan 750 coronapatiënten nog op intensive care
01-05-2020 16:46 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Op de intensivecareafdelingen liggen nog 735 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 48 minder dan op donderdag, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de Nederlandse ic-patiënten met het coronavirus liggen er momenteel 707 in Nederland, 47 minder dan donderdag. Verder verblijven 28 Nederlandse patiënten op intensivecareafdelingen in Duitsland. Dat is er eentje minder dan donderdag.

"We komen in de buurt van het streefgetal dat we nodig hebben om de zorg voor andere patiënten te hervatten. Als deze trend zich doorzet, komen we over een week uit op ongeveer 500 coronapatiënten op de intensive care", aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Ruim drie weken geleden, op dinsdag 7 april, telden de ic's 1424 coronapatiënten. Dat was de piek tot nu toe.

Vanwege de aanhoudende daling zijn ziekenhuizen zich aan het voorbereiden op een nieuwe fase. Ze moeten uitrekenen welke capaciteit ze tijdens en na de zomer nodig hebben om zowel coronapatiënten als anderen te behandelen, aldus Kuipers.

Daarnaast liggen er 426 mensen met andere aandoeningen op de intensive care. Dat zijn er zes minder dan op donderdag, maar het is wel meer dan op het hoogtepunt van de coronacrisis. Het aantal coronapatiënten daalt volgens Kuipers sneller dan het aantal overige patiënten stijgt, dus het wordt minder druk op de ic's. In totaal liggen nu 1133 mensen op een intensive care in een Nederlands ziekenhuis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions