Transport Online - Vrachtwagenchauffeur beboet na manipuleren software vrachtwagen

Vrachtwagenchauffeur beboet na manipuleren software vrachtwagen

Vrachtwagenchauffeur beboet na manipuleren software vrachtwagen
01-05-2020 16:45 | Criminaliteit | auteur Redactie

WESTDORPE - Agenten van het haventeam hebben een forse bekeuring gegeven aan een Roemeense vrachtwagenchauffeur. De man kreeg een bekeuring van 500 euro, zijn werkgever een boete van 7.500 euro voor het manipuleren van de software van de vrachtwagen.

De man werd op donderdagmiddag 30 april door agenten gecontroleerd. In de cabine van de vrachtwagen bleek een apparaatje te zijn aangebracht dat in verbinding stond met de boordcomputer van de vrachtwagen.

Na onderzoek bleek dat het apparaat diende om het SCR systeem van de vrachtwagen uit te schakelen en/of te manipuleren. Een Selective Catalytic Reduction beperkt de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarvoor wordt vlak voor de uitlaat een speciale stof ingespoten die zorgt voor een minder schadelijk uitstoot. Daar zitten uiteraard kosten aan vast en daarom wordt dat systeem soms uitgeschakeld of gemanipuleerd.

Daarom werd dus proces-verbaal tegen de chauffeur en zijn werkgever opgemaakt. De man mag pas zijn weg weer vervolgen als zijn vrachtwagen aan de norm voldoet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen